ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΘΡΟΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ

Μια σημαντική ημέρα για τους Ορθοδόξους της Σμύρνης.

 smyrnhs 8


12ια ιδιαίτερη μέρα ήταν η Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 για τους Ορθοδόξους της Σμύρνης, καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ενθρόνιση του Ποιμενάρχου τους, Σεβ. Μητροπολίτου κ. Βαρθολομαίου ο οποίος προεξήρχε της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ναό Αγ. Φωτεινής.
Μετά το πέρας της, τον Μητροπολίτη Σμύρνης προσεφώνησαν ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Αθανάσιος Κατζιγκάς, ο Εντιμ. κ. Γεώργιος Θεοδωρίδης, Πρόεδρος της Ορθοδόξου Κοινότητος και του Ρωμαίηκου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης, και ο Εντιμ. κ. Andre Ponomarev, Πρόεδρος του Ρωσσικού Μορφωτικού Συνδέσμου Σμύρνης, οι οποίοι προσέφεραν σε αυτόν συμβολικά δώρα.

Απαντώντας, ο Σεβ. κ. Βαρθολομαίος τους ευχαρίστησε για τις εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του και επανέλαβε τη δέσμευση που ανέλαβε κατά την ενθρόνισή του στον Ι. Ναό του Αγ. Βουκόλου, προ ενός έτους ακριβώς, ότι δηλαδή θα συνεχίσει να διακονεί τις πνευματικές και τις λειτουργικές ανάγκες όλων των Ορθοδόξων πιστών της περιοχής, εργαζόμενος για την εν Χριστώ σωτηρία τους και υπηρετώντας την καταλλαγή, την αγάπη και την ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων.
Κατακλείοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τον Πρόεδρο και τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής και των μορφωτικών συνδέσμων, για τη βοήθεια που παρέχουν στην Κοινότητα.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αγαστή συνεργασία του με τις αρμόδιες τοπικές αρχές, τις οποίες ευχαρίστησε καθώς παρέχουν κάθε διευκόλυνση για την εξυπηρέτηση των θρησκευτικών αναγκών των ορθοδόξων της περιοχής και με προθυμία χορηγούν άδεια για την τέλεση Ιερών Ακολουθιών στους ιστορικούς ναούς αυτης.
Κατά τη Θεία Λειτουργία εκκλησιάσθησαν πολλοί ορθόδοξοι πιστοί μεταξύ των οποίων η Ευγεν. κ. Δήμητρα Καλέτση, εκ προσώπου της απουσιαζούσης στο εξωτερικό Γενικής Προξένου της Ελλάδος κ. Αργυρούς Παπούλια, μέλη του προσωπικού του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Σμύρνη και ο Εντιμ. κ. Γεώργιος Δασκαλόπουλος, επί κεφαλής της Ελληνικής αποστολής στην αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη.
Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους όσους συμβάλλουν ηθικά και υλικά στην Ορθόδοξη Κοινότητα, και ιδιαιτέρως στους ανωτέρω ονομαστικώς αναφερομένους.
Εν τέλει, ο Σεβ. κ. Βαρθολομαίος ανακοίνωσε τον διορισμό του Πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Κατζιγκά ως τακτικού εφημερίου του Ι. Ναού Αγίας Φωτεινής, συγχαρείς αυτόν για την εύορκο και συνεπή διακονία του στο Ναό από της πρώτης στιγμής της ελεύσεώς του στη Σμύρνη. Επηκολούθησε δεξίωση εντός του αυλογύρου του Ναού.


Εκτύπωση   Email