Παρασκευή
18 Σεπτεμβρίου

Ευμενίου Γορτύνης, Αριάδνης

AgiografikaAnagnosmata

Anakoinoseis

Anakoinoseis

diahoristiko20
Top ploigisi
bottom ploigisi

Sevasmiotatos

bottom Eortologio

Dimiourgies

diahoristiko20

vasilopita smirnis 1816ραγματοποιήθηκε την 8η Ιανουαρίου, στο Ξενοδοχείο Hilton της Σμύρνης η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Ρωμαίηκου Πνευματικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Σμύρνης, την οποία ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.
Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας αποτελεί την πρώτη επίσημη εκδήλωση αυτού από την ημέρα της ιδρύσεώς του, με πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχου  κ. Βαρθολομαίου.


    Σκοπός του Συνδέσμου είναι η προβολή της Ρωμαίηκης πνευματικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Σμύρνης και η αρωγή του πνευματικού και ποιμαντικού έργου της Ορθοδόξου Κοινότητος Σμύρνης, η οποία τελεί πλέον, από τον παρελθόντα Αύγουστο, υπό την ποιμαντική καθοδήγηση του νέου Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου. vasilopita smirnis 19
    Πρόεδρος του Συνδέσμου είναι ο επιχειρηματίας Γεώργιος Θεοδωρίδης και Αντιπρόεδρος η διακεκριμένη Σμυρνιά ζωγράφος Έλλη-Ειρήνη Φυλλίδου, μέλη αυτού Ομογενείς και Έλληνες διαμένοντες στην Σμύρνη για λόγους επαγγελματικούς και φοιτητές στα διάφορα Παν- επιστήμια.
   Στην εκδήλωση παρέστη η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια, ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος, ο Εφημέριος του ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Σμύρνης Πρωτοπρεσβύτερος  Αθανάσιος Κατζιγκάς, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Σμύρνης, οι Ομογενείς, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων της Σμύρνης, Τούρκοι επιχειρηματίες και πολλά από τα μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος, η οποία εκτός από τους Ομογενείς και τους εγκατασταθέντες στην Σμύρνη εξ Ελλάδος για λόγους σπουδών ή επαγγελματικούς, έχει στους κόλπους της και σλαυοφώνους και γεωργιανούς Ορθοδόξους διαβιούντες στην περιοχή.

 

vasilopita smirnis 20vasilopita smirnis 22vasilopita smirnis 25vasilopita smirnis 24

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ