Κυριακή
18 Απριλίου

Κυριακή Ε' Νηστειών, Μαρίας Αιγυπτίας,
Ιωάννου, Κοσμά, Ιωάννου Ιωαννίνων

AgiografikaAnagnosmata

Anakoinoseis

Anakoinoseis

diahoristiko20
Top ploigisi
bottom ploigisi

Sevasmiotatos

bottom Eortologio

Dimiourgies

diahoristiko20

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

 

DSC02848

12έσα σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα και με κάθε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική ιεροπρέπεια, εορτάσθηκε στον ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής της Ιεράς Μητροπόλεως  Σμύρνης , η «Μητρόπολη των Εορτών», όπως την κατονομάζει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, της κατά Σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

DSC02836Το πνεύμα των Χριστουγέννων αγκάλιασε και φέτος τηνΟρθόδοξη κοινότητα των Ελλήνων της  Σμύρνης, που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν και με τους άλλους ομόδοξους αδελφούς Ρώσσους και Γεωργιανούς, αλλά και με προσκυνητές από την Ελλάδα, και όλοι μαζί να εορτάσουμε το σωτήριο γεγονός της ενανθρωπήσεως του Χριστού.
         Το εσπέρας της παραμονής της εορτής, στον ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής  τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Χριστουγέννων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Σμύρνης  κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα προς το παριστάμενο εκκλησίασμα.
       Μετά το πέρας του Εσπερινού μοιράστηκαν δώρα στα μικρά παιδιά της Κοινότητας και των άλλων ομοδόξων αδελφών. Στον καταστόλιστο αύλειο χώρο του Ναού, με τα πολύχρωμα λαμπιόνια και την πανέμορφη Φάτνη, προσφέρθηκαν στους πιστούς κεράσματα και ακούστηκαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και επίκαιρα εόρτια τραγούδια.
      DSC02838Το πρωί της κυριώνυμης   ημέρας της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής,  στον κατάμεστο ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτης Σμύρνης  κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής Αρχιερατικής θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων, συλλειτουργών  με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ερυθρών κ. Κύριλλο.
     Συλλειτούργησαν, ο πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Κατζιγκάς, Εφημέριος του ιερού Ναού της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης  και ο Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης, Αλέξανδρος Καλιανίδης. Το αναλόγιο λάμπρυνε ο εκ Δράμας καλλικέλαδος Ψάλτης, Σωτήρης Τσεπίδης.

DSC02872

thumbnail IMG 3125

DSC02868

thumbnail IMG 3169

IMG 5733

 

 

 

 

 

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ